Kontaktuppgifter

Väståbolands svenska församling

Kyrkoesplanaden 3
21600 Pargas

Telefon: 040 312 4410
Fax: (02) 4547 755
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen
Vill du skicka e-post åt någon av de anställda kan du använda dig av fornamn.efternamn(at)evl.fi

Välkommen

Väståbolands svenska församling är en genuin skärgårdsförsamling med drygt 8000 medlemmar utspridda på öar och skär i den vidsträckta åboländska skärgården. Den unika miljön har präglat skärgårdsborna genom seklernas gång och kyrkan har varit en fast punkt i tillvaron generation efter generation. Församlingen är gemenskap - gemenskap i vardag och fest, i livets alla skiften, när höststormen viner och när fjärdarna ligger spegelblanka. Kyrkans dörrar står öppna för alla - såväl församlingsbor som sommargäster och turister som besöker våra öar.

Församlingens verksamhet förverkligas främst på lokalnivå genom församlingsdistriktet i Pargas och kapellförsamlingarna i Nagu, Korpo, Houtskär och Iniö. Välkommen till Väståbolands svenska församling!

Barn- och ungdomsarbetsledare sökes

Vi söker en t.f. barn- och ungdomsarbetsledare för tiden 1.8.2017-31.7.2018 (eventuell senare start enligt överenskommelse) med möjlighet till förlängning och fast tjänst fr.o.m. 2019.

Vi håller på och omorganiserar barn- och ungdomsarbetet och söker nu en driftig och initiativrik person för ett t.f. tjänsteförhållande på heltid som barn- och ungdomsarbetsledare i skärgårdens kapellförsamlingar i Nagu, Korpo och Houtskär. Placeringsorten är Nagu med regelbundna arbetsuppgifter även i Korpo och Houtskär (minst en dag i veckan).

Till arbetsbilden hör klubbar, utfärder och läger för miniorer och juniorer, konfirmandarbete samt ungdomsarbete i form av klubbar, projekt weekender och läger. Arbetet förverkligas dels självständigt och dels i samarbete med barn- och ungdomsarbetet i Pargas.

Vi söker dig som har lämplig utbildning (Socionom YH) eller erfarenhet och ett levande intresse för kyrkans barn- och ungdomsarbete. Vi ser gärna att du har ett intresse för skärgården och naturen. Erfarenhet av scouting är en merit. Körkort är en förutsättning. Lön utbetalas enligt kravgrupp 501.

Kontakta t.f. kyrkoherde Sara Grönqvist, tel. 040 312 4411 eller Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen om du vill veta mera. Ansökningar riktas till församlingsrådet i Väståbolands svenska församling, Kyrkoesplanaden 3, 21600 Pargas, senast den 30.6.2017.

Kyrkoherdeämbetet i Pargas

Kyrkoherdeämbetet i Pargas är öppet vardagar kl 9.00-12.30 samt torsdagar även kl 18.00-19.00.(ej torsdagar före helg eller torsdagar i juli-augusti).
På kyrkoherdeämbetet bokar man tid och plats för dop, vigslar och begravningar.
Kyrkoherdeämbetet betjänar även med ämbetsbevis och släktutredningar samt hinderslöshetsintyg för äktenskap.

Missionsboden i Pargas

Öppen tisdagar och torsdagar kl 15-19, lördagar kl 10-13
OBS! Torsdagen före midsommarafton håller Missionsboden stängt. I juli månad är Missionsboden öppen endast torsdagar kl 15-19 samt även andra lördagen i juli kl 10-14 under "Gamla Malmen kallar".
Läs mer om Missionsboden här!
 
 
 
 
 
© 2017 Pargas kyrkliga samfällighet / Paraisten seurakuntayhtymä
Planning & design: SydWeb