Yhteystiedot

Länsi-Turunmaan suomalainen seurakunta

Kirkkoesplanadi 3
21600 Parainen

Puhelin: 040 312 4420
Fax: (02) 4547 755
Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Blogi

Tulosta Sähköposti

Kaikella on määräaika

Syksyn värit ovat nyt kauneimmillaan kun ruska maalaa puut ja pensaat. Aurinkoisina päivinä valo saa värit hehkumaan entisestään...syksyyn  mahtuu myös tuulisia sadepäiviä, jolloin ainoa taivaanväri on synkänharmaa eri sävyineen...

Tähän vuodenaikaan kuuluu luonnon hiljainen kuihtuminen ja kuoleminen; osa luontokunnasta vetäytyy horrokseen keräämään voimia uutta kasvukautta varten, osa taas maatuu ja hajoaa tomuksi...Jumala on nähnyt, että näin on hyvä.

Kaikella on määräaika (Saarnaajan kirja 3:1-8)

Kaikella on määräaika, ja aikansa on joka asialla taivaan alla.
Aika on syntyä ja aika kuolla. Aika on istuttaa ja aika repiä istutus.
Aika on surmata ja aika parantaa. Aika on purkaa ja aika rakentaa.
Aika on itkeä ja aika nauraa. Aika on valittaa ja aika tanssia.
Aika on syleillä ja aika olla erossa, aika etsiä ja aika kadottaa.
Aika on säilyttää ja aika viskata menemään.
Aika repäistä rikki ja aika ommella yhteen.
Aika olla vaiti ja aika puhua.
Aika rakastaa ja aika vihata, aika on sodalla ja aikansa rauhalla.
TK                                                

Viimeksi päivitetty 19.10.2017 11:30
 
 
 
Tulosta Sähköposti

Jos saisin elää elämäni uudestaan

Tuntemattomaksi jäänyt munkki kirjoitti seuraavat rivit nebraskalaisessa luostarissa elämänsä loppupuolella:

JOS SAISIN ELÄÄ ELÄMÄNI UUDESTAAN

Jos saisin elää elämäni uudestaan, yrittäisin ensi kerralla tehdä enemmän erehdyksiä.

Rentoutuisin, olisin taipuisampi, olisin hupsumpi kuin olen tällä matkallani ollut.

Matkustelisin. Hulluttelisin. Kiipeäisin useammin vuorille, uisin joissa, katselisin auringonlaskuja. Kävelisin ja katselisin ympärilleni enemmän.

Söisin enemmän jäätelöä ja vähemmän papuja.

Jos joutuisin elämään elämäni uudestaan, kävisin uusissa paikoissa, tekisin uusia asioita, kantaisin vähemmän matkatavaraa mukanani.

Jos saisin elämäni uudelleen elettäväksi, kulkisin paljain jaloin aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Ajelisin karuselleissa ja poimisin päivänkakkaroita.

MW

Viimeksi päivitetty 28.09.2017 12:03
 
 
 
Tulosta Sähköposti

Suomen kesä

Suomen kesä! Lyhyt, mutta vähäluminen, kuten vanha sanonta kuuluu.

Jaakko on heittänyt kylmän kiven ja jouluunkin on enää vajaat puoli vuotta aikaa. Noh, onhan sitä kesää vielä jäljellä ja varmasti saamme nauttia ihanista ja lämpimistä kesäpäivistä elo- ja syyskuussakin. Siihen uskomme.

Seurakunnan kerhotoiminta alkaa ihan kohta ja niin myös koululaisten iltapäiväkerho. Uusin tuulin ja uusin haastein kohti syksyä. Mukavaa aloittaa työt kesäloman jälkeen ja innolla odotamme uusia koululaisia, jotka aloittavat pitkän aikajakson elämässään. Rukoilemme jokaiselle lapselle turvallisuutta koulutielle ja Taivaan Isän siunausta.

Nähdään siis kerhoissa ja muissakin seurakunnan tapahtumissa.

Ps. 35:9-10  "Mutta minä saan riemuita Herrasta, iloita hänen avustaan. Minä tunnen sydänjuuriani myöten: ei ole ketään sinun kaltaistesi, Herra! Köyhän ja avuttoman sinä vapautat sortajan vallasta, heikon sinä pelastat väkevän kädestä."

Marko Laakso, lastenohjaaja

 
 
 
Tulosta Sähköposti

Kiitos ja kumarrus!

Hei toukokuuhan on nyt loppu ja alkaa kesä!

Iltapäiväkerhossa viedään viimeisiä päiviä ja kesäkuun alussa meillä on vielä toimintaa kaksi ensimmäistä viikkoa. On kesäkerhoa, kesäkahvilaa ja metsäretkeä. Kerhotiloissa on jo lelujen pesu ja kaappien siivous aloitettu.

Haluan taas kerran henkilökohtaisesti kiittää kaikkia lasten vanhempia kuluneesta kevätkaudesta ja työtovereitani sekä alakoulun henkilökuntaa yhteistyöstä. Kevät on ollut taas kerran haastava, kuten koko viime vuosi, mutta hyvin on selvitty ja hyvillä mielin voi alkaa valmistautumaan kesälomaan.

Levätään rauhassa ja nautitaan aurinkoisista päivistä. Suljetaan työasiat hetkeksi kokonaan pois mielestä ja ladataan akut syksyä varten. Kiitos!

Ps.67:2-8

"Jumala olkoon meille armollinen ja siunatkoon meitä, hän kirkastakoon meille kasvonsa. Silloin koko maa oppii tuntemaan sinun tiesi, Jumala, ja kaikki kansat saavat tietää, että sinä autat. Ylistäköön kansat sinua, Jumala, ylistäköön sinua kaikki kansat. Kansat iloitkoon ja riemuitkoon, sillä sinä jaat niille oikeutta, sinä jahdatat kansakuntia maan päällä. Ylistäköön kansat sinua, Jumala, ylistäköön sinua kaikki kansat. Maa on antanut satonsa. Jumala, meidän Jumalamme, siunatkoon meitä yhä. Siunatkoon Jumala meitä ja palvelkoot häntä kaikki maan ääret."

Marko Laakso, lastenohjaaja

Viimeksi päivitetty 31.05.2017 10:21
 
 
 
Tulosta Sähköposti

Kalkkiviiva häämöttää

Viimeisestä blogikirjoituksesta onkin jo vierähtänyt tovi. Juuri katselin, että maaliskuun lopulla kirjoittelin konsertin jälkeisistä tunnelmista. Mihinkä katosi huhtikuu? Päivät kuluvat todella nopeasti ja tuntuu, että koko huhtikuu mennä vilisti ohi huomaamatta. Toukokuu on käsillä ja niin kouluissa kuin täällä kerhoissakin alkaa loppukiri kesää odotellessa. Ilmojen puolesta ei kovin keväiseltä aina tunnu, mutta onneksi lintujen laulu ja valon määrä kertovat kevään sanomaa. Jaksakaamme vielä hetki niin kyllä se kesäkin sieltä tulee.

Ps.121: 1-2

" Minä kohotan katseeni vuoria kohti. Mistä saisin avun? Minä saan avun Herralta, häneltä joka on luonut taivaan ja maan."

Marko Laakso, lastenohjaaja

Viimeksi päivitetty 09.05.2017 07:24
 
 
 

Sivu 1 / 7

<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 Seuraava > Loppuun >>
 
 
© 2017 Pargas kyrkliga samfällighet / Paraisten seurakuntayhtymä
Planning & design: SydWeb